Avkoppling från fisketuren

Få saker sätter så djupa spår i sinnet som en fisketur. Det är något särskilt med att nyvaken ge sig ut på sjön tidigt, tidigt på morgonen, kasta ut och vänta på napp i den kyliga brisen. Kroken må fastna i diverse vasstrån, klädesplagg eller kroppsdelar men man ger inte upp. Oftast krävs tålamod för att få napp, men då och då kan det faktiskt hända att det knappt hinner gå en minut förrän linan spänner sig och spöets spets böjer sig mot vattnet. Det känns lite som att vinna på lotto och inträffar ungefär lika ofta. Det är med en blandning av spänning och andakt som man sedan halar in fisken, drar upp den ur vattnet och klubbar den till döds med en påk. Hur man än försöker undvika det kan man ändå räkna med att ha både blod och fiskslem på kläder, händer och hår när spektaklet är över. Sedan ror man iland för att rensa fisken.

Ett alternativt sätt att unna sig lite avkoppling i vardagen är att besöka en hårsalong, slappna av, få sin hårbotten masserad och kanske rent av prova olika typ av frisyrer.

Härliga SödermalmFrisör

Besöker du Stockholm kan frisörbesöket kombineras med shopping och starka upplevelser. Södermalm, som många ser som stadens själ, kan på egen hand erbjuda fantastisk matkultur, trevliga butiker för mode, design och inredning, samt mysiga caféer och barer. Här är hemvisten för mycket av det som ofta ses som typiskt för vår huvudstad, från boulespelande pensionärer till härliga hipsters med jätteskägg. Så varför inte unna sig att göra en upplevelse av turen till din frisör?

Frisörsalong med stil

Med tanke på Södermalmbornas utvecklade trendkänsla finns här också gott om frisörsalonger. Estetique är en av de salonger som gjort till sin uppgift att tillhandahålla klippning med hög stil. Salongen är modern och erbjuder tjänster som:

  • Klippning
  • Färgning
  • Håruppsättningar
  • Olaplex
  • Hårförlängning.

Hit kan du antingen komma med bokad tid eller på drop-in närhelst andan faller på, eller när du känner att du vill komma bort från fiskebåten. Skulle det sedan mot förmodan vara så att fiskesuget dyker upp efter besöket, går det enkelt att ta sitt spö, promenera upp till Strömbron med och kasta ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *