Den nyttiga fisken på bordet

Trots att det finns så mycket god fisk i vattnen runt omkring oss, så äter vi relativt lite fisk. Alla ungar hatar fisk. Fisk är dyrt. Skaldjur är bara för snobbar. All fisk smakar exakt likadant. Fisk passar bara på vardagskvällar, som fiskpinnar från frysen. Ja, du ser, det finns många myter om de simmande små vännerna. Men faktum är att dessa inte stämmer. Fisk är fantastiskt. Om du känner dig osäker på tillagningsprocessen kan du alltid be en proffsig cateringfirma bjuda på fisk på din nästa fest. Manges Kök & Catering serverar god mat i trakterna kring Malmö. Deras proffsiga personal hjälper också till med servering. Otroligt god mat hos Manges Kök & Catering är en självklarhet.

Smaskens med rätt kunskapcatering

Förr i tiden sas det alltid att ungar inte gillar fisk. Det stämmer nog inte nuförtiden. Till och med på snabbmatsrestaurangerna finns det ju en göttig burgare med fisk i man kan köpa på sig. Fisk är helt enkelt ett mångfacetterat livsmedel. Det går att göra allt och ingenting med fisk. Om man bara har rätt kunskaper i tillagandets bransch, så kan man enkelt ordna fram allt från vardagsmat till festmåltider. Ett exempel är skaldjur som många inte gillar alls. Serverar man ostron i en stor skål kanske de inte ser så aptitretande ut. Men om man istället gör det med finess och klass, blir de flesta mer intresserade. Det samma gäller för den gamla vanliga laxen. Sönderbakad i stekpannan blir den torr och tråkig. Om man steker den i ugnen istället med ett gott täcke över, finns det få saker som smakar lika gott.

När fisken sitter som handen i handsken

Fisk passar vid många olika tillfällen. Man måste försöka tänka utanför lådan och inte bara se den som vardagsmat. Det kan till exempel handla om en skaldjursplatå, smörgåstårta eller dignande kräftfat. Kanske är ni sugna på att avnjuta några goda räksmörgåsar, en paj med lax eller varför inte en vintrig fiskgratäng. Här är några exempel på tillställningar då vi kan rekommendera att servera en variant av havets läckerheter.

Studentskiva
Dop
Bröllop
Personalfest
Jämna födelsedagar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *