Detaljer eller helhet på fiskeresan

Är du en person som tittar på detaljer eller helheten när du ska iväg på en fiskeresa?  Ett bra sätt att ta reda på det är att visualisera resan. Hur ser du dig själv under resan? Ser du dina spön, din utrustning, hur du fångar en fisk, hur du lyssnar på radio och sitter och hummar för dig själv…?
Eller har du backat bandet till två veckor tidigare? Du ser dig själv hemma i garaget gå igenom all din utrustning, boka tid för bilservice hos Kristianstad Däck & Bilservice – så du inte blir stående i Smålands skogar med skuren motor och kanske i fiskeaffären där du fyller på ditt förråd av utrustning.

Två olika sorters människorBilvård

För vissa människor är helhetstänkandet helt naturligt. När en människa med helhetstänkande börjar förbereda en fiskeresa är det just allt som visualiseras. Då handlar det om hela vägen från det att tanken om en fiskeresa föds, till man är tryggt hemma igen och har sorterat och torkat av all utrustning. Detaljpersonen fokuserar på några få moment på vägen. Dessa utgår från höjdpunkten av resan: att sitta med spöet i hand vid vattnet. Då tänker man på de saker som finns just då. Bilen är till exempel inte en av sakerna. Den står parkerad en bra bit därifrån och finns inte i sinnevärlden för den detaljstyrda personen.

Se till att få en ordentlig bilservice före resan

Att stå mitt ute i skogen med en motor som brutit samman kan på alla sätt förstöra den perfekta resan. Är du extremt detaljtänkande kanske du inte ens tagit med i beräkningen att en mobiltelefon kan behövas. Så hur ska du kunna ringa på hjälp? Ett bra tips till dig som är detaljtänkare är att ha checklistor. Du tvingar dig själv att en gång gå igenom hela resans moment och skriva ner allt som behövs göras – sedan behöver du bara gå igenom dem inför resorna. På listan bör bland annat stå – ungefär ett par veckor före resan – ”Ring Kristianstad Däck & Bilservice för bilservice”. När du ändå är där kan du också passa på att ge din älskade bil lite bilvård. Du kan välja på:

  • Rekonditionering
  • Polering
  • Vaxning
  • Lackförsegling

Klicka här för mer information om hur du kan vårda din bil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *