Fantastiska fiskevatten i Sydsverige

Sverige är hem till stora mängder riktigt bra fiskevatten, och ingenstans blir detta lika uppenbart som i de södra delarna av landet. Med så många platser att välja bland så är det dock inte alltid lätt att veta vad man ska satsa på. Därför har vi valt att dela med oss av några riktigt heta tips nedan som du kan använda dig av när du planerar din fisketur.

Hökensås

Hökensås ligger runt 4,5 mil från Jönköping och är en mycket lugn och fridfull plats där naturen för tankarna till norrländska barrskogar. Här kan man bland annat dra upp röding, öring och regnbåge, och de två sistnämnda planteras även ut med jämna mellanrum för att säkerställa att så många som möjligt får uppleva fiskelyckan. Att ta sig hit kan vara lite bökigt om man inte har egen bil, så att köra själv är att föredra.

Tegelbruksdammen

I Lomma en bit utanför Malmö hittar vi denna häftiga fiskeplats. Även här är det öring, regnbåge och röding som fiskas och detta kan göras både med rulle eller spinn. Det finns dock även jättelika karpar i Tegelbruksdammen, och rekordfisken ligger i skrivande stund på svindlande 23 kilogram. Rebecka, som karpen kallas, är till och med Sveriges tyngsta infångade karp. För att ta sig hit kan man bland annat hyra buss i Malmö från Sydbuss AB.

Mörrumsån

Är det en riktigt maffig lax du vill dra upp så finns det få platser som slår Mörrumsån utanför Kristianstad. Hit kan du komma under både vår, sommar och höst för att tillfredsställa fiskelusten. Här finns även möjlighet till bra guidning av kunniga fiskare om du verkligen vill maximera dina chanser. För att ta sig hit tar du väg 29 från Växjö mot Karlshamn och följer skyltningen.