Firrarna på hemmaplan

Beroende på hur stora fiskar du brukar tampas med när suget från sjö och hav blir för stort, så kan det vara smidigt att ha ett hem som fungerar för dig och din hobby. Nära och kära kanske inte alltid vill följa med ut och sitta tysta och frysa vid ett hål i isen, eller bli stuckna av miljontals myggor vid en insjö på sommaren, men de brukar i alla fall uppskatta de läckerheter från under ytan som du kommer hem med. Har du tur slipper du kanske till och med rensa och tillaga fisken. Särskilt viktigt är köket i det här läget. Det kan nämligen bli riktigt, riktigt kladdigt när fångsten ska förberedas. Med hjälp av Striddes Färghandel Nordsjö Idé & Design i Växjö kan du enkelt se till att golvet i köket är tåligt och klarar av allt från tappade fiskekrokar till förströdda fjäll. Golv hos Nordsjö är serious business och lämnar ingen besviken, kontakta dem för mer information om hur de kan hjälpa till att göra ert kök till en hobbyfiskares dröm.

Hobbyfiskarens hemFint golv hos Nordsjö

Det är dock inte bara golvet i köket som kan anpassas för att fungera så bra som möjligt om du tenderar att dra med dig fångst från havet lite då och då. Även garaget, till exempel, kan pimpas med krokar, hyllor och lådor som gör förvaring av fiskegrejor som spön, drag, hinkar och annat krafs mycket smidigare.

På samma sätt kan din garderob inne i huset, eller i en groventré om du föredrar att inte dra med dig smutsen in i sovrummet, göras om för att optimalt husa alla dina regn- och vädertåliga plagg, långa stövlar, sydväst och varma långkalsonger.

Ta hand om fisken

Det viktigaste när fisketuren väl är avslutad, är att du ärar fisken vars liv du just tagit, och ser till att ta till vara på den på bästa sätt. Det finns ett par grejer som det kan vara bra att ha i bakhuvudet när det kommer till detta:

  • Färsk fisk är det som gäller. Se till att göra det bästa med den så fort som möjligt.
  • Leta inspiration på nätet. Det finns massor med roliga alternativ till stekt strömming och gravad lax.
  • Mycket kan frysas in på olika sätt, glöm inte det.
  • Grillad fisk är fantastiskt och det är en tillagningsmetod som inte bara funkar på sommaren…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *