Fiske – När olyckan är framme

hundar vid vattenMånga sportfiskare har gärna sällskap med sig på fisketurerna, särskilt när det kommer till ens egna husdjur. En hund är den bästa partnern när det kommer till en dags fiske. Hunden gnäller inte för att den tycker att det är långtråkigt att vänta på napp, samtidigt som den aldrig kommer att prata så mycket att själva naturupplevelsen går till spillo.

Ibland kan det dock under hårdare strapatser hända att man behöver uppsöka ett djursjukhus efter att hunden på något oturligt sätt har råkat skada sig. På ett djursjukhus kan de snabbt hjälpa dig med alltifrån krogar som har fastnat i pälsen till brutna ben efter hopp i ogästvänlig natur.

Tjänster som erbjuds av ett bra djursjukhus

Akutvård

Det är givetvis denna vård som är aktuell när det kommer till olyckor som har skett under fisketuren. Kanske har hunden skurit sig eller stuckit sig på krokar som har lämnats kvar i naturen av oaktsamma sportfiskare eller så har hunden fått i sig något olämpligt. Det finns till och med fall där hunden har skadat sig när de alltför nyfiket har närmat sig ännu levande fiskar.

Bilddiagnostik

Även för hundar kan röntgen komma ifråga. Då främst, liksom med människor, när det handlar om eventuella inre skador såsom brutna ben eller skadade organ. Ett bra djursjukhus kan alltid erbjuda möjlighet till bilddiagnostik. Utan denna möjlighet är det väldigt osäkert om man som hundägare kan lita till veterinärens diagnos, då det handlar om inre skador.

Hud

Även detta är något som kan ta skada vid en fisketur. Har man otur kan hunden alltid i sådana miljöer dra på sig bakterier som i sin tur kan skapa inflammationer och infektioner i huden hos hunden. Ett bra djursjukhus har personal som är välutbildad inom dermatologi.

Avlivning

Även om detta naturligtvis är ett sista alternativ då allt annat hopp är ute är det viktigt att, när ett sådant fall är aktuellt, personalen är kunnig och utbildad i just avlivningsförfarandet. En avlivning gör man av humanitära själ eftersom man inte önskar att ens följeslagare ska lida mer. Det är därför viktigt att allting går rätt till så att avlivningen sker så smärtfritt som möjligt.

Var hittar man bra djursjukhus?

Letar man efter exempelvis djursjukhus i Malmö finns det mycket information om var man kan hitta dessa på internet. Med en enkel sökning hittar man all information som man behöver och dessutom finns det ofta recensioner av sjukhuset gjorda av andra hundägare som har besökt djursjukhuset.