Fiske runt Skånes kuster

Skåne är ett fantastiskt landskap med sjöar och havskust. Inte många landskap i Sverige kan skryta med ett flera mil långa kuststräckor och vattendrag där fiskare kan skatta sig lyckliga tack vare det rikliga havslivet. Runt kusterna i Skåne är fiskeaktiviteten i absolut världsklass, exempelvis är havstrollingsfisket är brett känt bland världens alla proffsfiskare.

Kända sjöar och kuststräckor

Oavsett om du är nybörjare eller proffs på fiske går det att hitta en fantastisk variation på fiske i Skåne. Många fiskesugna tar sig ofta till Ivösjön där fångsten alltid är stor. Ivösjön är Skånes största sjö till ytan och fiskepotentialen ser ut att vara fortsatt stark. Kring Öresund går det enkelt att hitta gädda, torsk, lax och sill. Om du letar kring Skånes syd- och ostkust går det att under hitta havsöring under alla tider på året med undantag för vintern. I vissa fall har havsöring på upp till 10 kilo påträffats.

Ta en paus i fisket

Man orkar kanske inte fiska hela dagen utan ett avbrott för dryck och förtäring. Längs de många åarna – bland dem, Helge å. Vramsån, Almaån och Holjeån – finns det vackra fik och restaurnger som man kan få sig ett god bit mat med en kall öl. I Bjärred med omnejd finns både sjöar och havskust. På www.bedandbreakfastskåne.se kan du kombinera fiske med både god mat och komfortabelt boende. Se bara till att reservera i god tid. Alternativet är dessutom utmärkt för företags- och gruppresor.