Hur tar man sig fisketuren?

Den enklaste formen av fiske är metning. Det duger med en enkelt bambuspö med en rev på och en vanlig krok  av plus ett flöte. Mask att agna med hittar du enklast där det växer gräs och ännu bättre om du har en komposthög på tomten. Sedan är det bara att packa ryggsäcken med en kaffetermos och några äggmackor och åka till havs eller cykla iväg till den närbelägna insjön.

Havsfiske

Åker du till kusten möter dig ett annat fiske. Fiske från land förekommer, men oftast fiskar man från båt med andra metoder som t.ex. nät och långrev.Testa till exempel ”trolling”, släpfiske från båt med spö, rulle, lina och bete. Trolling är familjevänligt och har blivit allt populärare över hela landet. Här är en bra bil nödvändig både för familjen och dig själv, dels för att dig dit och dels för att ta med alla stora Vänerlaxar du fångar.

Insjöfiske

Det finns många insjöar och åar i landet som tillåter fiske mot fiskekort. Om du är lite mer avancerad än metaren kanske du har skaffat dig ett kastspö och vill dra upp annat än småaborrar och mört. Eller varför inte ett flugspö? Visserligen är det en helt annan teknik än kastspö där du oftast står på land i motsats till flugfiske där du har dragit stora fiskarstövlar på benen och vadar ut i vanligtvis en älv. Om du nått den här nivån har du säkert inskaffat både håv och krok och en hatt där de olika fiskedragen sitter. Då räcker det inte med en cykel längre. En bra och funktionsenlig bil är ett måste för att både ta sig till fiskeplatsen som att bärga hem fångsten.