När fiskegrejerna tar över hemmet

Du vaknar vid åttatiden på en söndagsmorgon. Du är ledig från jobbet, precis som din sambo. Hens sida av sängen är dock tom. Du ser framemot att i lugn och ro dricka kaffe och läsa morgontidningen med din älskling. Sen ska ni rensa en garderob och spika upp tavlor i vardagsrummet. I köket ser det ut som att ni har inbrott. Kaffekokaren står och tuggar. Det ligger smörgåsrester över hela diskbänken. Från hallen ut i garaget går ett spår av fiskekrokar, gammalt bete, ett fiskespö och en omkullvält gummistövel. Din sambo har, ännu en gång, dragit ut på fisketur.

Istället för att stå ut med ett hem som har tagits över av en hobbyfiskare, finns det ett annat alternativ. Bli särbo. Då slipper du snubbla över regnkläder, båtmotorer och fiskedrag. I Simrishamn finns en mäklare som vet vad de sysslar med, BF Novite. Mäklarna som jobbar på BF Novite är grymma på att hitta rätt lägenheter och ny bostad till alla sorters människor.

Utan hobbyn

Att fiska handlar inte bara om att sitta i en båt och dra upp djur ur vatten. Det är viktigt att man som anhörig till en fiskare förstår detta. Oavsett hur irriterande det är att det ligger fiskegrejer överallt, så måste man ibland bita ihop tänderna. Fundera på hur din partner hade varit som människa om hen inte hade haft fisket. Kanske hade hen varit en mycket surare individ? Deprimerad själ som aldrig vill göra något roligt? Risken finns.

Stå ut med fisket

Istället för att slå till med en drastisk utflytt, skulle du kunna vara lite mer diplomatisk. Det går nämligen att lära sig att stå ut med det mesta. Oavsett hur sugen du är på att vara snäll och förstående, så kan du tjäna på att ta ett djupt andetag. Här är några strategier att testa först, innan du packar dina flyttkartonger:

Prata med din sambo och berätta hur du känner
Skaffa organiserade förrådsutrymmen för alla prylar
Läs på om fiske, kanske vill du också följa med en gång för att se vad det handlar om
Skaffa en egen hobby som du kan syssla med när din sambo är ute och fiskar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *